Medisch Fitness

Medisch fitness is een behandelingsmethode waarbij in groepsverband getraind wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het trainingsprogramma wordt afgestemd op de individuele belastbaarheid en doelstellingen. Medisch fitness wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor wie is medisch fitness geschikt en bedoeld?

  • Personen met specifieke klachten aan het houding- en bewegingsapparaat
  • Personen die herstellende zijn van klachten aan het houding- en bewegingsapparaat
  • Personen die hun algehele conditie willen verbeteren ondanks eventuele beperkingen
  • Personen die eventuele eerdere klachten in de toekomst willen voorkomen
  • Personen die optimaal voorbereid willen zijn op een eventuele operatie
  • Personen die optimaal voorbereid willen zijn op terugkeer in werk, hobby of sport activiteiten
  • Verder kan medisch fitness een optie zijn voor mensen met aandoeningen waarbij de fysiotherapeutische behandeling niet meer wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Het medisch fitness programma bestaat uit een persoonlijk, goed onderbouwd, motiverend en langlopend beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut, die tevens ervaring heeft met en kennis heeft over longprobematiek, trainen van ouderen en diabetesrevalidatie. De positieve gevolgen van medisch fitness zijn een afname van de klachten, een betere algehele conditie en een stressbestendiger leven.

Intake
Personen die zich aanmelden voor de medisch fitness ondergaan eerst een intake. Deze intake duurt maximaal een uur. Er wordt begonnen met een anamnese gesprek door de fysiotherapeut. In het anamnese gesprek worden de persoonlijke gegevens genoteerd, wordt de gezondheidstoestand besproken en worden de persoonlijke doelstellingen vastgesteld. Tijdens het anamnese gesprek wordt een vragenlijst doorgenomen en een fitheidtest afgenomen om het startniveau te bepalen. Aan de hand van de bovenstaande informatie wordt een trainingsprogramma samengesteld. Deze intake zal buiten de trainingsuren plaats vinden, vandaar dat hier eenmalige kosten aan verbonden zijn. Zie vergoedingen en prijzen voor meer informatie.