Fysiotherapie

Fysiotherapie algemeen

Fysiotherapeuten behandelen klachten op het gebied van houding en beweging. Zij maken hierbij gebruik van:

  • oefentherapie (verbetering van houding en versterking van spierkracht door training)
  • massage (bevordering van de bloedsomloop in weefsels en vermindering van spierspanning)
  • fysische therapie (gericht op herstel van weefsels, doorbloeding en pijnverlichting)
  • mobiliserende technieken (gericht op het herstel van voldoende en gecoördineerde bewegingsmogelijkheid van de gewrichten)

De fysiotherapeuten binnen onze praktijk zijn allemaal geschoold als algemeen fysiotherapeut. Daarnaast hebben ze zich op één of meerdere gebieden gespecialiseerd. Zij staan allen ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF en zijn BIG geregistreerd. Er wordt gewerkt volgens de centrale richtlijnen fysiotherapie van het KNGF.

Fysiotherapie aan huis

Het is niet voor iedereen mogelijk om voor een behandeling naar de praktijk te komen. Het kan zijn dat:

  •  u na een verblijf in het ziekenhuis of revalidatiecentrum (nog) niet in staat bent om naar de praktijk te komen.
  • u slecht ter been bent en niet zelf naar de praktijk kunt komen.
  • u advies wilt over beweegproblematiek die huis-gebonden is.
  • u door een ziekte, aandoening of andere reden uw eigen huis niet uit kunt. Dit kan lichamelijk zijn (bijvoorbeeld na CVA, hoogzwanger, ouderdom, een ziekte in de palliatieve fase), maar ook geestelijk (bijv. dementie, verstandelijke handicap, angsten/pleinvrees).

Voor al onze specialisaties geldt dat behandeling aan huis mogelijk is. Voor aan huis behandelingen fysiotherapie (alle specialisaties) is een verwijsbrief van uw huisarts of specialist noodzakelijk. Alleen op deze manier komt uw behandeling voor vergoeding vanuit de verzekering in aanmerking. Voor behandelingen Adem-en Ontspanningstherapie aan huis zie vergoedingen en prijzen.

Behandelen aan huis doen wij niet alleen. Wij nemen deel aan overleggen met huisartsen, thuiszorgorganisaties en andere disciplines in de regio. Wij kunnen direct hulp inschakelen als dit nodig is.